Etiketler

22 Ocak 2014 Çarşamba

Tagged Under:

Alüminyum Hurda

By: Unknown On: 01:02
  • Share The Gag
  • Çevre bilinci gelişmiş olan ülkelerde yasa ve yönetmelikler ile atıkların kontrolü zorunlu hale getirilmiştir. Atıkların toplanması ile depolanması sistematik hale getirilerek, onlar için ayrılacak olan geniş alanların oluşturulmasında sıkıntılar yaşanmaya başlanmıştır. Gelişmiş ülkelerdeki atık yönetimine göre, atıkları toplamak ve depolamak için yeni depolama sahaları bulma hususunda büyük tartışmalar yaşanmaya başlamıştır. Bu durum hurda demir fiyatları konusunu da dolaylı olarak etkilemiştir.

    Atık yönetiminde yasal düzenlemelerin esasında; olabildiğince az atık çıkacak şekilde üretim yapılması ve bu üretimden tüketimin son aşamasına kadar planlanma yapılması, atıkların olabildiğince yüksek oranda toplanarak ikincil ham madde ya da başka amaçlara yönelik tekrar kullanılması, toprağı, suyu, hava ortamını, canlıları ve yaşam alanlarını olumsuz olarak etkilemeyecek şekilde bertaraf edilmesi temellerine dayandırılmaktadır. Hurda atıklarının geri kazanımının yüksek oranda yapılabilir olması, hurda bakır fiyatları bakımından da pozitif bir duruma işaret etmektedir. Malzemelerin geçireceği süreçlerin maliyetinin düşmesi ve sonunda verimin yüksek olması o hurdanın birim fiyatını arttırmaktadır. Birim fiyatı yüksek olan hurda tiplerinden biri de alüminyum hurdalardır. Ancak atıkların geniş alanları kaplaması, bu atıkların yeniden değerlendirilebilir olması noktasında hurda ve hurdacılık açısından büyük önem taşımaktadır. Doğanın hassas olan dengesini etkilenecek şekilde dışardan tahrip edilmesi ve bu tahribatın devamlı olarak sürmesi onarılamaz bozuklukların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Alüminyum hurda tipi hurdalar kontaminasyona bakımın büyük önlemlerin alınmasına gerek duyulmaması bakımın toplanması, taşınması, depolanması ve yeniden kullanıma sunulması diğer malzemelere oranla daha az zahmetlidir.

    Hurda alüminyum fiyatları içerisinde en yüksek birim fiyata sahip olan alüminyum atıklar, ikincil alüminyum endüstrisinin temel oluşumunda yeniden değerlendirilmektedirler. Son yıllarda ikincil alüminyum endüstrisi hurdanın yeniden değerlendirilerek cüruftan metalik alüminyum materyali geri kazanarak temel basınçlı döküm yapan dökümhanelere döküm alaşımları ile UBC (kullanılmış içecek kutusu) üreten haddehanelere servis vermektedir.

    0 yorum:

    Yorum Gönder